25. 3. 2012

Rafflecopter.com - jak si usnadnit zadávání giveaway

Výjimečně krátký povídací článek :)

Chci vám totiž dát tip na, v zahraničí poměrně dost populární, vychytávku pro tvoření giveaways, a to formulář, který si podle svých představ vygenerujete na webu http://www.rafflecopter.com/. Vzhledem k tomu, že se může pochlubit již více než 140 000 giveaways zadanými pomocí něj, jde o nástroj opravdu hojně využívaný.

Je to skvělá záležitost zejména pro ty pořadatele, kteří chtějí, aby se účastníci jejich giveaway zapojili i jinak, než jen komentářem a emailem (ale koneckonců i pro ty, pokud nemají rádi stovky a stovky komentářů pod postem, které se pomalu načítají) - Rafflecopter vám totiž poskytne téměř neomezené možnosti, pokud se jedná o požadavky na účastníky - můžete si tedy zadat, aby nejen komentovali (což bývá často jen povinný základ), ale pokud chtějí mít větší šanci na výhru, tak aby vás lajkli i na Facebooku, na Twitteru, na svém blogu, na Google+, aby o vaší giveaway napsali post, tweet nebo na wall ... prostě cokoli vás napadne a zároveň všechno v libovolných kombinacích. A navíc si můžete i nastavit to, že se mohou účastnit opakovaně, třeba každý den až do konce giveaway.

Já osobně když tam těch možností, jak nasbírat bonusové "entries", vidím až moc, tak mě to spíš otráví a rozhodně se toho neúčastním (protože opravdu nebudu každý den o někom do zblbnutí tweetovat to samé), ale pokud se Rafflecopter používá s rozumem, dokáže opravdu velmi usnadnit práci a zatraktivnit vaši giveaway.

Celá věc je zdarma.

Jediná měnší nevýhoda může pro někoho být, že formulář je jen v angličtině, ale řekla bych, že se vytvoření i účast dá zvládnout i s naprosto základními vědomostmi.

Následně hodím pár giveaways, které ho používají, ať si ho můžete ošahat v praxi.

Žádné komentáře:

Okomentovat